BLOG SOSYAL MEDYA

DOLGULU TART

Malzemeler
200 gr. Un, 110 gr. Çay Çiftlik Tereyağı, 1 yemek kaşığı şeker, 1-2 yemek kaşığı buzlu su, ¼ çay kaşığı tuz
Yapılışı
Su hariç tüm malzemelerini robotta karıştırınız. Elde edilen hamura suyunuzu ekleyiniz. Tart kalıbını yağlayıp, unlayınız. Hamuru iki streç arasında açarak kalıba yayınız ve buzdolabına dinlenmesi için koyunuz.
Dolgu
125 gr. kabukları soyulmuş badem, 125 gr. Çay Çiftlik Tereyağı, 100 gr. Şeker, 100 gr. meyve şekerlemesi (papaya, ananas, zencefil, doğranmış kivi), 1 yumurta + 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı likör, 30 gr.un (1 yemek kaşığı dolusu)
Yapılışı
Önce robota bademleri atarak küçük parçalara ayırınız. Daha sonra tereyağını, şekeri, yumurtaları ve likörü ekleyiniz.En son meyve şekerlemesini de ekleyerek tüm malzemeyi karıştırınız. Buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız tart hamurunu çıkararak
üzerine hazırlamış olduğumuz dolgu malzemesini sürünüz. 2 adet elmanın kabuklarını soyarak dilimleyiniz ve dolgu malzemesinin üzerine sürünüz. 175 derecede fırında pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kayısı marmelatı (veya reçel suyu da olabilir) sürerek servis yapınız. Afiyet Olsun.

1361 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×