BLOG SOSYAL MEDYA

FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER
1 paket kalın çubuk makarna
250 gr Çay Çiftlik beyaz peynir ben 
250 gr Çay Çiftlik kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ve tuz


Beşamel sos için;
125 gr Çay Çiftlik Sade Yağ yada Çay Çiftlik Tereyağ
Yarım su bardağı un
3,5 su bardağı Çay Çiftlik süt
Tuz
kare yada dikdörtgen borcam


Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle peynirleri rendeleyerek hazır da bekletiyoruz.
Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suda 8 dakika haşlayıp (makarnaları kırmayın) sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz. Makarnaları süzgeçten geçiriyoruz. Makarnalar pişene kadar derin orta bir tencerede beşamel sosunu hazırlıyoruz. Tencerede öncelikle yağı eritiyoruz. Hemen sonrasında unu ekliyoruz. Orta ateşte kavuruyoruz. Kokusu gelince hemen sütü yavaş yavaş ekleyip, eklerken de kaşıkla yada çırpma teli ile karıştırıyoruz. Topaklanmaması için sütü yavaş yavaş döküyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve eğer topaklandıysa sosunuz mikser ile yada çırpma teli ile çırpıyoruz.

Sos bittikten hemen sonra makarnayı süzüp derin bir kaba koyuyoruz. İçine peyniri rendeleyip tuzunu atıyoruz. Beşamel sosa da atmadıysanız tuz ekliyoruz. Hepsini birlikte karıştırıp yağlanan tepsiye makarnayı boşaltıyoruz. Her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Redelenmiş kaşarı en üste serpiyoruz. Fırını 5 dakika 200 derece de ısıtıyoruz. Fırın ısınınca borcamı fırına koyup altı üstü kızarana kadar pişiriniz. 35 – 40 dakika içinde kızarıp pişiyor. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun…

2378 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×