BLOG SOSYAL MEDYA

KREM BAVARUVA

 

KEDİ DİLİ TARİFİ

Malzemeler:

Tarif: Savoyer bisküvisi tarifi.(kedi dili) Yumurta aklarını 1 / 4 çay kaşığı “tuz” la katı kar kıvamına gelene kadar mikser de çırpınız. Çırpılan ve kar kıvamına gelen yumurta aklarını bir tabağa alınız.

Yumurta sarılarını ve şekeri mikser kabına koyunuz ve yumurta sarıları beyaz renk alana kadar çırpınız ve sonra 1 yemek kaşığı su ilave ediniz . sonra 100 gr. Un ile bir tatlı kaşığı vanilyayı birlikte elekten geçiriniz.

Spatulayla biraz un ve önceden hazırladığımız yumurta akını 4 seferde yavaş yavaş spatula ile alttan karıştırarak yumurta sarılarına ilave ediniz. Elde ettiğiniz bu karışımın yarısını sıkma torbasına koyarak 28 adet savoyer bisküvisi hazırlayınız.

Kalan malzemeyi başka bir tepsiye kalıbınızın genişliği ölçüsünde yayınız.

170 dereceye ısıttığınız fırında 15 dk. Pişiriniz.

Kalıbın hazırlanışı: Kenardan açılabilen kasnaklı kalıbın tabanına taban savoyerini yeleştirip kenarına parmak savoyerleri duvar gibi sırala.

Krem Bavaruva hazırlanışı:

Malzemeler:

Krem Bavaruva yapılışı: 1 lt. sütten 1 / 2 rakı bardağı süt ayır. Kalan sütü 1.5 rakı bardağı şeker ile kaynat. 6 yumurta akını mikserde çırp. Katı kar kıvamına gelince bir tabağa al. Buzdolabında beklet. 6 yumurta sarısı, un, nişasta ve yarım bardak süt’ün hepsini mikserde çırp. Kaynamış olan sütü, mikserde çırpılan yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave et. Tekrar tencereye dök. 1-2 dk. Ateşte karıştırarak pişir. (Kesilmemesine dikkat edin).

Tencereyi kenara al soğuk suda ıslamış olduğun jilatini süzerek al ve sıkarak tencereye koy. Limonlu jeli ilave et. Buzdolabındaki yumurta aklarını da ilave ederek karıştır. Yarım kilo çay çiftlik süzme yoğurdu 4 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı limon suyu ve bir limon kabuğu rendesini mikserde çırp ve jöleli karışım yoğurtlu karışıma ilave et ve hepsini birlikte çırp. Sonra bunu hazırladığınız savoyerli kalıba dök. 5-6 saat buzdolabında donmasını bekleyin. Daha sonra çileklerle süsleyerek servis edin.

Tart jölesiyle çilekleri parlatmayı unutmayın. 

Not: hazırlamış olduğunuz bavaruvayı savoyersiz de yapabilirsiniz. Şekilli bir kalıbı çay çiftlik tereyağ ile yağlayınız. Hazırlamış olduğunuz krem bavaruvayı yağlayıp ve soğuttuğunuz kalıba döküp 5-6 saat buzdolabında sertleşmesini sağlayın. Servis tabağına çevirmeden önce krem bavaruva dolu kalıbı ılık suya batırıp servis tabağına ters çevirip üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. 

2884 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×