BLOG SOSYAL MEDYA

NAPOLYON PASTASI

Malzemeler:

Hamur için;

500 gr Çay Çiftlik tereyağı (soğuk olmalı)

1 su bardağı su

1 adet büyük yumurta (küçükse 2 adet)

1 tatlı kaşığı beyaz sirke

yaklaşık 800 gr un

Krema için;

2 bardak Çay Çiftlik süt

250 gr Çay Çiftlik tereyağı (oda sıcaklığında)

Yapılışı:

Geniş bir kap içinde tereyağı iri rendeden geçirelim. Üzerine unu yavaş yavaş dökelim. Aynı zamanda bıçak yardımı ile doğrarcasına unu margarine yedirelim. Başka bir kapta yumurtayı çırpalım. Su ve sirkeyi ekleyelim. Karıştırıp yavaş yavaş hamura ekleyelim. Unu hamur ele yapışmayacak kadar ekleyelim. Hamuru 12 eşit parçalara bölüp yumaklar yapalım ve sertleşene kadar buzdolabına kaldıralım. Yumakları merdane ile açalım fırın tepsisine yerleştirdikten sonra orta boy tencere kapağı yardımı ile düzgün bir yuvarlak keselim. Kenarlarda tepside kalacak. 280-330 derecede üzeri hafif pempeleşene kadar pişirelim (pasta çok kuru olmaması için fazla kızarmamalı). Her katın arasına ve sonunda etrafına ve üstüne krem sürelim. Kalan kenar parçaları merdane ya da robotta ufalatıp üzerine ve etrafına dökelim. 

Krema yapılışı;

Yoğunlaştırılmış sütü kutusunu açmadan bir tencereye alalım. Üzerine su dökelim. Kutular tamamıyla su içinde olmalı (bunu en başta yaparsanız zaman kazanmış olursunuz). Böylece ateşin üzerine bırakıp 1-1, 5 saat kaynatalım. Bu yöntem sütün katılaşmasını sağlıyor. Dikkat, suyunu arada kontrol edin. Eğer ki su tencerede çok az kalırsa kutu PATLAYABİLİR. Kaynattıktan sonra soğuk suyun içine koyun çabuk soğuması için. Soğuk süt ile tereyağı mikserle çırpalım. Bu krema ile pastayı bir gece üstü kapalı bir yerde bekletmek lazım. Alışık olduğumuz pastalardan biraz sert ya da kuru gelebilir ama çok lezzetli.

1944 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×