BLOG SOSYAL MEDYA

PEYNİRLİ BÖREK

MALZEMELER: 6 adet yufka
İçi için: Çay Çiftlik Beyaz Peynir ve Çay Çiftlik Lor Peyniri, Maydanoz
Böreğin sosu için: Yarım su bardağı Çay Çiftlik tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı Çay Çiftlik süt, 1 yumurta 


YAPILIŞI
Fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 tane yufka açılır.
Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir.
Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz. Üzerine yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar sürülür. Bir kat daha yufka serilir. Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür.
Üzerine bir kat yufka serilir. Son peynirli katımız için peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.

Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor.

Kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir her yerinin ıslanması sağlanır. Börek en az 2 saat olmak üzere birkaç saat dinlendirilir. Sonrasında 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun. 

4296 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×