BLOG SOSYAL MEDYA

PULL APART EKMEK

MALZEMELER: 1 büyük somun ekşi mayalı ekmek, Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 adet ince kıyılmış taze soğan, 3 su bardağı rendelenmiş Çay Çiftlik Kaşar Peyniri


Yapılışı: Fırını 190 dereceye ısıtın. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla ekmeği üst kısmından karelere ayırın ancak tamamen kesmeyin (ekmeğin ayrılmaması gerekli). Bir kase içinde eritilmiş tereyağı ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Tereyağı-sarımsak karışımını bir mutfak fırçası yardımıyla kestiğiniz ekmek parçalarının aralarına ve üstüne sürün (tüm ekmeğe tereyağı-sarımsak karışımını sürdüğünüzden emin olun). Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve üzerini yağlayın. Ekşi mayalı ekmeği alüminyum folyonun üzerine transfer edin. Ekmeği folyo ile yarısına kadar kaplayın. Ekmeğin üst kısmını ayrı ve yağlanmamış bir alüminyum folyo ile kaplayın ve fırında 10 dakika pişirin. Ekmek fırındayken taze soğanları ince ince kıyın ve peyniri rendeleyin. 10 dakika sonunda ekmeği fırından çıkarın ve folyoları açın.


Ekmeğin kestiğiniz dilimlerini eliniz ile nazikçe ayırarak aralara rendelenmiş peynirleri doldurun.


Tüm peynir bitene kadar doldurma işlemine devam edin (çok fazla peynir olduğunu düşünebilirsiniz, ama elinizdeki peynir bitene kadar ekmeğin dip kısımlarına doğru doldurmaya devam edin, ekmek peynir ve pastırma ile piştiğinde sadece kuru ekmek yememek için koyabildiğiniz kadar fazla malzeme koyun).


Peyniri sonra ince kıyılmış soğanları da ekmeğin üzerine serpin ve pişme sonrası üzerine serpmek için bir miktar soğan ayırın. Ekmeği fırın kağıdı serili bir fırın tepsisinde üzeri açık olarak 15-20 dakika tüm peynir eriyene kadar pişirin.
Fırından çıkan ekmeğin üzerine ayırdığınız taze soğanları serpin ve sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.

2091 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×