BLOG SOSYAL MEDYA

ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

500 gram bal kabağı

1 adet büyük boy patates

1 adet büyük boy soğan

2 adet havuç

2-3 adet kereviz sapı

1 tatlı kaşığı taze zencefil

1 litre su

1 bardak Çay Çiftlik süt

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı Çay Çiftlik tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerisi: Taze zencefil aroması daha güçlü olduğu için ilk tercih olmalı fakat bulunamazsa toz hali de kullanılabilir.Damak zevkinize göre içerisine 1 çay kaşığı Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.

Yapılışı: Balkabağı,havuç ,patates ve zencefili arzuya göre rendeliyoruz veya minik küpler halinde doğruyoruz. Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz.Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemiyoruz. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ,un ve sütü çırpıyoruz.Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak tuz , karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz. Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızdırdıktan sonra kırmızı pul biberi ilave ediyoruz. Kenara aldığımız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getiriyoruz. Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

1257 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×