BLOG SOSYAL MEDYA

PEKMEZLİ ZENCEFİLLİ KURABİYE

Malzemeler
1 su bardağı un(110-120 g)
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı toz zencefil(tepeleme)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
100-110 gram Çay Çiftlik tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Un, esmer şeker, tarçın, toz zencefil, kabartma tozu, karbonat ve tuz mutfak robotunuza ekleyin. Küçük küplere böldüğünüz tereyağını da üzerine ekleyin. En fazla 10-15 saniye olacak şekilde karışımı robotta çekin. Hafifçe topaklanacaktır. Son olarak pekmez ve balı ekleyip tekrar çekin. Spatulayla kenarda kalanları da karışıma yedirin. Tüm malzemeyi robottan bir karıştırma kabına aktarın. Hamurun birleşmesi için mümkün olabildiğinde az temasla yuvarlayıp şekil verebileceğiniz kıvama gelene dek yoğurun. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları önce yuvarlak yapıp ardından hafifçe yassılaştırın ve tepsilere aralıklı olarak dizin. Pişerken yayılacağı için çok yakın dizmemeye özen gösterin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kontrollü olarak ilk tepsiyi, ardından ikinci tepsiyi pişirin. 10 dakikadan fazla pişirmeyin, fırında yumuşak olarak çıkacak fakat dinlendikçe kıvam alıp daha kıtır hale gelecektir. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika tepsi üzerinde dinlendirin. Ardından kurabiyeleri soğuması için bir tel üzerine alın. Afiyetle tüketin!

1190 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×