BLOG SOSYAL MEDYA

BÖREK TADINDA PATATESLİ OMLET

Malzemeler:
4 adet yumurta
1/2 su bardağı Çay Çiftlik süt
1 çay bardağı Çay Çiftlik beyaz peynir
2 adet haşlanmış patates
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Börek Tadında Patatesli Omlet Tarifinin Püf Noktası: Patatesi çiğden kullanmak isterseniz rendeledikten sonra suyunu sıkmaya özen gösterin. Dilerseniz iç harcına kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
Börek Tadında Patatesli Omlet Tarifinin Pişirme Önerisi: Tarifin daha çok kızarmasını isterseniz daha uzun süre pişirebilirsiniz.
Yapılışı: Patateslerin bir tanesini rendeleyin. Diğerini de iri parçalar halinde doğrayın. Rendelediğiniz patateslerin üzerine yumurtaları kırıp güzelce çırpın. Süt ilave edin. Baharatları, peyniri ve unu da ilave ederek akışkan kıvamlı bir harç elde edin. Tavanızı tereyağıyla iyice yağlayın. Tabanına iri doğranmış patatesleri dizin. Üzerine harcı dökün ve ocağın üzerine alın. Kapağını kapatarak bir tarafını 5 dakika kadar pişirin. Kapak yardımıyla omletinizi ters çevirip tavanızı yenide yağlayın. Omleti kapak üzerinden tavaya yeniden kaydırarak 5 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.

582 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×