BLOG SOSYAL MEDYA

BROKOLİLİ KİŞ

Malzemeler
 

Kiş Hamuru:


270 gram un (2 su bardağı)

180 gram Çay Çiftlik tereyağı (soğuk)

1 adet yumurta

1,5 tatlı kaşığı tuz

Kiş Dolgusu İçin:

1 paket krema

1 tatlı kaşığı labne peyniri

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı Çay Çiftlik süt

1/2 su bardağı Çay Çiftlik lor peyniri (arzuya göre yarım yağlı beyaz peynir)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

1 adet küçük boy brokoli
 

Püf Noktası:

Kiş hamurunu buzdolabında bekletmek daha kolay şekil vermenize yardımcı olacaktır. Tereyağı yerine margarin kullanmak kiş hamurunuzu daha dayanıklı bir hale getirir. Fakat tereyağı ağızda dağılan formu kazanmanıza yardımcı olur.
 

Pişirme Önerisi:


Dilerseniz ilk pişirme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.
 

Yapılışı:
Kiş Hamurunun Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba eleyin, elenen unun üzerine soğuk tereyağını küp küp porsiyonlayarak ilave edin, unu parmak ucuyla tereyağıyla karıştırın, diğer malzemeleri ekleyin ve katlayarak yoğurun, hamur homojen kıvama gelince streç filme sarın ve buzdolabında 30 dk dinlendirin, fırını 165 dereceye ayarlayın, kiş hamurunuzu hafif unlayarak, iki yağlı kağıt arasında inceltin, kelepçeli yuvarlak kek kalıbınızı iyice yağlayıp, hafif unlayıp kiş hamurunu kalıbın içine düzgünce yerleştirin çatalla tabana hafifçe delikler açın ve üzerine yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın üzerine pişirme ağırlıklarını yerleştirin (nohut, fasulye), 10 dakika ilk pişirmeyi yapın ve fırından çıkartın İç harcın hazırlığı: Brokolileri tuzlu suda haşlayın ve suyunu iyice süzün, bir kabın içine, krema, süt, labne peyniri, yumurtayı ekleyin, çırpma teliyle çırpın. Haşlanmış ve soğumuş brokolileri ilave edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırıp lor peynirini karıştırın, ilk pişirmesini yaptığınız kiş hamurunun içine harcı dökün ve 15 dakika daha fırınlayın, iç harç kendini çekene kadar soğutun ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

1389 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×