BLOG SOSYAL MEDYA

EVDE WAFFLE

MALZEMELER: 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığına yakın tuz, Yaklaşık 1,5 su bardağı un, 1 su bardağından biraz fazla Çay Çiftlik süt, Çeyrek su bardağı sıvı yağı, Nutella, Çilek, Muz, Kivi Ceviz, badem, damla çikolata, fıstık, fındık vs.
 
YAPILIŞI: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayıralım. Yumurtanın aklarını vanilyanın yarısıyla mikserle köpürene kadar çırpalım. Yumurtanın sarıları ile toz şekeri de ayrı bir kapta çırpalım. Köpürttüğümüz yumurta akının içine sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, kalan vanilya ve tuzu ilave edip karıştıralım. Karıştırmaya devam ederken bir taraftan da yavaş yavaş unu dökelim. Son olarak çırptığımız yumurta sarılarını ilave edip karıştıralım. Tost makinesini iyice ısıtalım. Üzerine bir kepçe hazırladığımız hamurdan dökelim. Tost makinesinin kapağını kapatalım ve 5-6 dakika hamuru pişirelim. (tost makinesinin kapağını bastırmayalım ki wafflemiz çok ince olmasın. Pişen wafflemizin üzerine sıcakken nutellayı sürelim. Soğuduktan sonra wafflelerin üzerini dilimlediğimiz meyveler ile süsleyip servis yapalım. Afiyet Olsun.

2361 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×