BLOG SOSYAL MEDYA

MUHALLEBİLİ KÜLAH

Malzemeler:

3 adet milföy hamuru

4 su bardağı Çay Çiftlik süt

3/4 su bardağı şeker

1 paket damla sakızlı vanilin

1/2 su bardağı mısır nişastası

1 yemek kaşığı Çay Çiftlik tereyağı

80 gram bitter çikolata (eritilmiş)

2 yemek kaşığı pasta süsü (beyaz)

1 çay kaşığı Çay Çiftlik tereyağı (kalıpları yağlamak için)

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Milföy yapraklarını bölmeden ikili halinde dikdörtgen olacak şekilde düzgünce genişletin. Bu işlemi milföyleri hafifçe unlayarak yapabilirsiniz. Milföyleri uzun ince şeritler olacak şekilde düzgünce kesin. Metal külah kalıplarını tereyağıyla yağlayı Yağladığınız külah kalıplarına kestiğiniz şeritleri düzgünce sarın. Tepsiye dizin ve 5-6 dakika pişirin. Damla Sakızlı Muhallebinin Yapılışı: Süt, damla sakızlı vanilin, şeker ve mısır nişastasını tencereye ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan muhallebiye tereyağını ekleyin ve tereyağını eritip ocaktan alın. Muhallebiyi soğumaya bırakın. 

Külahların Doldurulması ve Süslenmesi:

Pişen ve soğuyan milföy külahları erimiş bitter çikolataya ve pasta süsüne batırın. Buzdolabı poşetinin içine hazırladığınız muhallebiyi yerleştirin ve ucunu kesin. Külahların içini muhallebiyle doldurun. Çilekle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Muhallebili Milföy Külah Tarifinin Servis Önerisi:Dilerseniz muhallebi yerine dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.

1320 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×