BLOG SOSYAL MEDYA

NEVCİ'DEN İSTANBULİYE

Malzemeler:
5 Enginar ( Büyük çanak )
1 Küçük Soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/3 çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı tepeleme dolu tuz
2 yemek kaşığı şeker
3 çay bardağı su
İçi Harcı İçin: 250 gr. Tek çekim dana kıyma, 1 küçük soğan, ½ tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı karabiber, ¼ tatlı kaşığı yenibahar, 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı çam fıstığı, ½ çay bardağı minik doğranmış ceviz.
Beşamel Sos İçin malzemeler:
50 gr. Çay çiftlik tereyağı
40 gr. Un
500 gr. Çay çiftlik süt
1 çay bardağı enginar yemeği suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam muskat
Yapılışı: Soğan, sarımsak zeytinyağı, limon suyu şeker, su ve tuzu tencerede 1 çay bardağı su kalana kadar pişirin. Eti tencereye koyun suyunu salıp geri çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edin, tuzu koyun ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından ayrı bir tavada 100gr. tereyağında çam fıstığını pembeleştirip ve kıymanın içine dökün. Bu karışımın üstüne pul biber, karabiber, yenibahar, ilave edin ve hepsi göz göz olna kadar 1-2 dak pişirin. Beşamel sos için, 50 gr tereyağını erittikten sonra 40 gr unu ilave edin ve hafif kavurduktan sonra kenara alıp soğumasını bekleyin. Sonra içine yarım kilo sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin. Ardından bir su bardağı enginar yemeği suyundan koyun. Bir tatlı kaşığı tuz ve bir tutam muskat (opsiyonel) ilave edin ve boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen enginarları borcama sıralayın. Pişirilmiş iç malzemeyi enginarların içine tepeleme doldurun ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu kaşıkla tepeleme doldurduğunuz enginarların üzerin tamamen kaplıyacak şekilde koyunuz. Taze öğütülmüş karabiber serptikten sonra fırında 170 derecede 30 dak. Pişirin. Yemeğinizin servise hazır. Afiyet olsun.

978 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri

ÜRÜNLER


Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×