BLOG SOSYAL MEDYA

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMA

Malzemeler
3 bağ pazı yaprağı, 2 bardak pirinç , 1 bardak zeytinyağı , ½ su bardağı sızma zeytinyağı, 8 tane soğan (orta boy,küçük doğranmış), 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 2 bardak ( 400gr ) pirinç, 1 limon suyu, 2 çay kaşığı tuz, 1,5 bardak su, 1 yemek kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı yenibahar, 1 yemek kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı kuru nane, 1 su bardağı minik doğranmış ceviz, 2 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı şeker 

Yapılışı İç: Zeytinyağı ile soğan ve çam fıstığınıpembeleşene kadar kavurun. İçerisine yıkanmış pirinci ilave edip tekrar kavurun. Limon suyu, tuz ve 1,5 bardak suilave edip pişirin. Bu karışım soğuduktansonra içerisine şeker, tarçın, yeni bahar,karabiber, kuru nane ve cevizi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp daha sonra üzerine kaynar su dökün. Yumuşayan pazılara malzeme koyarak muska şeklinde kapatın. Muskaları tencereye sıraladıktan sonra üzerine 2 bardak kaynamış su,1 limonun suyu, ½ çay kaşığı tuz koyunve tencerede kaynatınız. Kaynadıktan sonra yarım saat kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra ateşi söndürüp ½ su bardağı sızma zeytinyağı üzerine gezdirin. Yemek tencerede soğuduktan sonra servis tabağına sıralayın.

Afiyet Olsun.

2002 kez görüntülendi.
Yorum yaz
geri
ÜRÜNLER Kaliteli ve lezzetli Çay Çiftlik ürünleri, titiz kontrollerden geçer. Geleneksel damak zevkimize uygun olarak el ve hava değmeden en hijyenik koşullarda üretilir.
Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgilendirme ve açık rıza formu'na göz atmak için tıklayın.

×